Прочитај ми чланак

БИВШИ МИНИСТРИ И ДАЉЕ ЗАРАЂУЈУ Вербић, Удовички и Тасовац добиће још по три плате!

0

Троје министара из претходног тима премијера Александра Вучића и даље се налазе на платном списку Владе Србије.

Фото: Душан Миленковић

Фото: Душан Миленковић

Троје министара из претходног тима премијера Александра Вучића и даље се налазе на платном списку Владе Србије.

Бивши шефови ресора државне управе и локалне самоуправе, културе и просвете, Кори Удовички, Иван Тасовац и Срђан Вербић, од тренутка кад су наследницима предали позиције добиће по три плате.

Захтеви Удовички и Вербића добили су „зелено светло“, док је Тасовац нешто касније затражио исплату, али ће то право и њему бити одобрено, јер испуњава све потребне услове. А главни је да функционер после одласка с положаја није засновао стални радни однос.

Удовички је потврдила да је поднела захтев за исплату тромесечне накнаде, а о будућим плановима кратко је рекла:

– Припремам реорганизацију и проширење мог Центра за високе економске студије.

koriudovicki0

Тасовац није желео да говори о будућим потезима када му престане исплата из државне касе.

Вербић је у међувремену добио позив од новог министра просвете Младена Шарчевића да остане у истом ресору и да помогне у пословима око државне матуре. Тај ангажман, с обзиром на то да није реч о сталном запослењу, не потире тромесечну исплату из буџета.

– Нисам формално ангажован у министарству, трудим се да помогнем око неких недовршених пројеката. Планирам да останем у истој области, али да то радим на неком другом месту – рекао је Вербић.

VERBIC

Према подацима из имовинских карти који су доставили Агенцији за борбу против корупције, Удовички је као шеф државне управе и локалне самоуправе месечно добијала 91.907 динара, Тасовац је као министар културе примао 89.610 динара, док је Вербић као први човек Министарства просвете имао плату од 89.000 динара.