Прочитај ми чланак

Бивши дипломата: Укидање динара је у Охридској мапи пута, коју је Вучић прихватио

0

Бивши дипломата Небојша Вујовић изјавио је да је укидање динара и привремених општинских органа на Косову у складу с Охридском мапом пута коју је прошле године прихватио председник Србије Александар Вучић.

„Осим тога, све српске фирме са севера Косова мораће да се пререгиструју у косовској агенцији за привредне регистре. Држава Србија ће, због погрешне Вучићеве политике, у наредних неколико месеци потпуно нестати с Косова“, казао је бивши дипломата.

Додао је да је Вучић потпуно изгубио кредибилитет и на домаћој и на међународној политичкој сцени и да му више нико не верује ни међу Србима на Косову.

„После трагичних догађаја у Бањској 24. септембра и изборне крађе 17. децембра, огромне корупције и откривања скајп апликације у којој се сведочило о повезаности врха власти с криминалним круговима, Вучић је вишеструко уцењен човек. Он сада, да би сачувао своју позицију, мора да игра по такту музике Аљбина Куртија и Запада, а 8. фебруара ће у Европском парламенту бити непријатно поливен хладном водом“, нагласио је Вујовић.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Србија у понедељак поднети захтев за одржавање хитне седнице Савета безбедности Уједињених нација поводом ситуације на Косову и Метохији.

Он је казао да су сви потписани споразуми у дијалогу Београда и Приштине подразумевали право Републике Србије да финансира одређене активности – здравство, школство и пензије за српско становништво.