Прочитај ми чланак

„Бићемо први у Европи – веће плате јавном сектору“

0

Аранђеловац -- Мандатар за састав нове владе Александар Вучић изјавио је да је Србија по расту БДП-а у првој половини ове године најбоља у регион.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

“ММФ је у децембру казао имаће Србија раст најнижи у регион, али ускоро ће бити објављени подаци који показују да Србија у првих шест месеци ове године има највећи раст БДП-а у регион и четврти у Европи”, изјавио је Вучић у Аранђеловцу.

Навео је да је циљ Србије да следеће године има највећи раст БДП-а у Европи.

Вучић је казао да ће захваљујући том расту бити више радних места, да ће плате у јавном сектору бити повећане крајем године, а да ће И они који раде у приватном сектору зарађивати више.

 

Вучић: Надам се да ће мој син постати радник

Београд — Мандатар Александар Вучић рекао је да се нада да ће његов син постати радник, обезбедити сам себи све и истакао да то „каже са поносом“.

Вучић је на отварању фабрике компаније „Бекамент“ говорио о томе како то предузеће не може да нађе људе да раде у производњи, а да постоје „хиљаде њих који чекају да буду општински менаџери“. Како је рекао, проблем је што су деца „тако васпитана“.

Лидер СНС је поново говорио о радним навикама и наводећи пример радне етике у Немачкој подвукао да у „Србији људи никако да науче да желе да раде“.

„У овој фабрици нема ‘вруће ми је, не могу да радим’, већ се овде размишља како да се напредује. То су људи и вести о којима треба да причамо. Немачка не прича о људима из Гвантанама, а примили су их пет пута више него ми, него они причају о ономе што је најважније, о економији“, рекао је Вучић.

Мандатар је током разговора са новинарима рекао и да његов син није уписао факултет и да се он лично нада да ће постати радник, јер у томе нема срамоте.

„Ништа не пада са неба, надам се да ће он постати радник и да ће моћи све сам себи да обезбеди“, рекао је Вучић.

Вучић је недавно у посети Обреновцу поручио деци да се још неко време играју, а затим да приону на рад. Такође, тада је апеловао на наставнике да науче децу какав однос према животу треба да имају.

Мандатар је сличне поруке послао и сада и додао да ће по први пут у Србији министарство образовања бити једно од најважнијих и да више неће служити за партијско поткусуривање.

„Потребан је храбар министар просвете који ће доносити тешке и храбре одлуке. Кључна министарства су обарзовање, здравство и пољопривреда“, рекао је Вучић, који је поново говорио о дуалном образовању.