Прочитај ми чланак

Бежанија!!! КОН ОДЛАЗИ У ПЕНЗИЈУ као Фаучи: „У понедељак ћу се поздравити са…“

0

Човек који је заслужан за ширење најгоре врсте панике и закључавање грађана Србије, др Предраг Кон решио је да уради исто што је урадио и Ентони Фаучи, да се пензионише, вероватно мислећи да ће тиме избећи сву одговорност коју носи не само из периода корона хистерије већ и од раније.

“Одлазим у пензију, понедељак, 26. децембар, званично ми је последњи дан на послу. Осећања су ми помешана. Није ми жао, далеко од тога, радујем се. Међутим, одласком у пензију нећу нагло закржљати. Способан сам да пружим још, али стварно више нећу да радим из чистог ентузијазма, него за хонораре.”

Ово је идентична изјава Фаучијевој изјави од пре неколико месеци. Ко им даје идеје?

Овако каже епидемиолог прим. др Предраг Кон (67), човек који ће још три дана бити саветник у Заводу за јавно здравље Београд, а који је бивши члан Кризног штаба за борбу против ковида и резервни санитетски потпуковник.

– Усклађујем се са одлукама државе, а ако оне долазе од министарке здравља, сматрам да ни у ком случају не треба да стојим на путу. Сама чињеница да је то постало јавно, да су почели да се пишу спискови ко треба у пензију, за мене је био позив да се приклоним таквој одлуци.

Он је додао да му је неко “сугерисао” да се спакује, али није хтео да открије о коме се ради, и додао да је то у суштини његова одлука.

Према његовим речима, 26. децембра ће се поздравити са сарадницима и припремити документацију да преда Фонду ПИО.

– Немам, ништа никада нисам радио испод жита. Јавно идем у пензију и од 26. децембра мења се мој професионални однос према раду – слагао је Кон.

– Пуних 40 година није успело да допре до свести друштва значај институција јавног здравља и борбе за очување народног здравља. Људи не знају шта ради епидемиолог, нико нас не види све док не дође криза. Тад сви вичу “Упомоћ”. Деградација превентивне медицине најбоље се види кроз финансирање. Не могу директори завода да се боре сваког месеца како ће поделити плате, док остали, клиничари, мирно дочекују плате из буџета.

Подсетимо, Кон је био члан Кризног штаба за сузбијање заразне болести ковид-19, који је у марту 2020. формирала Влада Србије.

Ово није крај, већ почетак. Сваки појединац који је био у било ком смислу оштећен за време Конових закључавања, ширења дезинформација и панике не сме да заборави шта му је тај човек урадио.