Прочитај ми чланак

БЕЗ ИЗЈАВЕ – ТИШИНА: Завршен састанак Србије и шиптарских окупутора у цредишту ЕУ

0

Састанак делегација Београда и Приштине завршен је нешто после 23 часова, а након састанка две делегације нису давале изјаве.

Фото: Танјуг

Фото: Танјуг

Представници Србије и шиптарски окупатори из Приштине састали су се у Бриселу други пут у недељу дана након пораста тензије због воза који је из Београда требало да иде за Косовску Митровицу и запаљивих изјава.

Састанак са Могеринијевом прво су имали представници Приштине и тај сусрет трајао је око пола сата, да би се потом представници Србије око 20.30 састали са њом. Нешто око 21.00 одржана је заједничка радна вечера три стране.

Делегацију Србије чинили су премијер Вучић и председник Николић, а са приштинске стране у Бриселу су били окупаторско- шиптарски председник Хашим Тачи и окупаторско-шиптарски премијер Иса Мустафа.

Председник Томислав Николић изјавио је у Бриселу пред нову рунду преговора са Приштином да Србија брани територије и право на суверенитет многих држава.

„Нико не гаји више оптимизма у ЕУ и Приштини да бисмо могли да разговарамо о ономе што је битно за њих, такозваној независности Косова. Aлбанци и Могеринијева желе да покрену и питање правосудног система, да се врате на мост у Северној Митровици, да ли то може да опстане или не… Ми инсистирамо на Заједници српских општина, то је наша тема“, истиче председник Србије.