Прочитај ми чланак

Беванда: Затворимо странице које су нас раздвајале

0

САРАЈЕВО – Затворимо странице које су нас раздвајале, ми смо суседи и као и у обичном животу сусед је најважнији, поручио је председавајући Савета министара Босне и Херцеговине (БиХ) Вјекослав Беванда уочи посете Београду.

Беванду ће дочекати премијер Ивица Дачић, предвиђени су билатерални разговори и пленарни састанак, а састаће се са председником Скупштине Србије Небојшом Стефановићем.

Високи званичник БиХ открио је агенцији Анадолија да ће са Дачићем направити “инвентар свих ствари које су актуелне“ и трасирати пут будуће сарадње између извршне власти, Владе Србије и Савета министара БиХ.

„Приоритет ће бити разговори везани за европски пут и операционализација тог питања. Такође, желимо да афирмишемо регионални програм у вези са закључцима донаторске конференције о регионалном повратку. Циљ је убрзати то”, истакао је Беванда.

О томе је, подсетио је, већ разговарао и с хрватским премијером Зораном Милановићем, као и с министром за људска права и избеглице БиХ Дамиром Љубићем.

„Морамо средства која су сакупљена учинити оперативним и да једноставно ставимо тачку на оно што је рак рана свих нас у региону – збрињавање повратничких популација“, сматра Беванда.

 
(Танјуг)