Прочитај ми чланак

БЕОГРАДСКИ ИЗБОРИ Вучић: Јачи је онај који ради од лењиваца и кибицера

0

Јачи је онај који ради од оног који ништа не ради, него само са стране посматра, кибицује и добацује, поручио је лидер СНС Александар Вучић на предизборном митингу листе "Александар Вучић - зато што волимо Србију", у Железнику.

– Нисмо се уплаšили, не бојимо се кибицера – рекао је Вучић, осврћући се на опаске политичких противника да „неће смети Вучић да распиšше само београдске изборе“, и позвао грађане Београда да подрже листу људи који су, каже, показали храброст и истрајност у борби за пристојан, модеран и успеšшан Београд.

– Зато ћемо да их победимо – рекао је.

Он се извинио партијским колегама и присталицама сто неће моћи много да помаже у кампањи листе на „београдским изборима“, јер, како је рекао „имаћемо много важних посета, много битних гостију ће доћи у Београд, много ћемо имати посета у иностранству“.

Рекао је, међутим, да је Србија данас на добром путу, те да се након 15 година пропадања и тражења себе вратила на прави колосек.

– И то тешким мерама, али зато и даље мора да се ради. Успели смо, и зато једно велико хвала пензионерима, који су изнели највећи терет и разумели шта смо радили и шта је то за будућност земље – рекао је Вучић.

И данас, додао је, пензионери више не страхују, јер знају да ће и ове године, али и наредних имати све веће пензије и зивеће све боље.

– Наша је земља на ветрометини различитих интереса, али нећу да кукам због тога, јер нас је одговор на све то чврст став да Србију водимо ка ЕУ, али да нећемо да уводимо санкције Русији – поручио је.

Вучић је навео да су о напредњацима говорили да су необразовани, а када је „таквима речено да донесу своје дипломе, одједном тих диплома нема, а годинама су о томе причали“.

„- Онолико колико могу, а моћи ћу још најмање четири године, бићу брана њиховом незнању, бахатости, насиљу, јавашлуку, нераду. Не плашим их се уопште, могу да прете демонстрацијама, батинама, да покушавају да туку жене, ништа им неће бити дозвољено, једино да шетају, протестујте колико год хоћете, то може – нагласио је Вучић и оценивши да су се скупили најгори који би поново да пљачкају, којима је тајкун број један наредио да обезбеде још плацева.

„Нисам ти даo будеш премијер, а хтео си“

Њима је, како је додао, и Паркинг сервис био губитник, „асфалт на којем неко паркира и плати“, што је готово немогуће, али је „било могуће у граду када су они управљали“.

– „Обманују народ и хвале се мостовима које смо ми урадили. Платили смо за Пупинов мост све, иако они тврде да су га они урадили. А све моја влада урадила око тога. Ниси био у мојој влади, јес’ да си хтео, али ти нисам дао да будеш премијер, иако си то тражио – поручио је Вучић.

Навео је и да је влада с њим на челу урадила аутопут Љиг-Чачак, иако неки кажу да су га уговорили.

– „Ви сте уговорили само кредит од 300 милиона евра, ни динар нисте отплатили. Онај који плаћа то смо ми, и све остало смо урадили око тог пута – приметио је.

Додаје да је све то испричао, јер је веома важно, каже, да се обични и пристојни људи не плаше бахатих, оних који се хвале када туку жене, и када користе уличарске изразе. Осврнуо се и на пројекте у Београду за које га је критиковала опозиција.

– „Нападали су ме да неће бити Београда на води. Милош Обреновић је покушао да спусти Београд на воду, па није успео. Данас кажу „луди Вучић прича глупости за метро“. Али, метро ће да буде, исто као и Београд на води, а ви причајте шта хоћете – истакао је он.

Најавио је да ће недалеко од места одржавања митинга бити прва метро станица у Макишком пољу, и да ће се много тога променити што ће учинити живот лакшим.

„Вас геније препаметне, какве вас је само бог створио…“

– Најважнији задатак у наредном периоду је да се обришу разлике између центра града и приградског дела. Свуда у свету у приградском делу живи више људи, јер је бољи за живот. Овде где живе обични људи морамо да поправљамо услове колико је могуће – рекао је Вучић.

Он је рекао је да је његовим противницима сметало и што је отишао на Косово и Метохију, што је разговарао са нашим народом.

– Они би желели да српски председник не разговара са српским народом. Разговараћу са њима, као што ћу имати тешке разговоре и у Хрватској, али ћу отићи да обиђем и тамошње Србе, да видим да ли можемо да учинимо нешто за наш народ – рекао је Вучић и додао да ће за неколико недеља бити отворен Народни музеј:

– „Све што су затворили све ћемо да отворимо, да се не стидимо чињенице да нам деца не знају ко је Барили, ко су великани српске књижевности. Вас геније препаметне такве какве вас је само бог створио победићемо још једанпут и то са убедљивом разликом.

Вучић се извинио партијским колегама и присталицама сто неће моћи много да помаже у кампањи листе на београдским изборима, јер, како је рекао „имаћемо много вазних посета, много битних гостију ће доћи у Београд, много ћемо имати посета у иностранству“.

Радојичић: Централно место су нам Београђани

Први на листи изборне листе „Александар Вучић – Зато што волимо Београд“ Зоран Радојичић изјавио је данас да у визији којом се воде и коју ће остварити централно место имају Београђани и поручио да ће сваки грађанин главног града Србије имати исти квалитет живота без обзира у којем делу града живео.

Он је на предизборној конвенцији у Железнику рекао да имају тим који је способан и посвећен томе, те да ће се транспарентно, посвећено и искрено борити да се све планирано и оствари, а то је „Београд будућности у којем ће желети да живе и остану наша деца и Београд метропола на светском и европском нивоу“.

Радојчић је истакао много пројеката који се већ раде као што је Београд на води, али и најавио и нове, Тиршову 2, за коју је Влада Србије одвојила 52 милиона евра, али и метро за који је рекао да ће променити и филозофију и физиономију града.

Поновио је да имају тим професионалаца, људи који су постигли успехе у пословима којима се баве.

– Сви наши пројекти не значе уколико у центру наших размишљања није човек – рекао је Радојичић и позвао грађане да изнесу своје идеје, предлоге, размишљања и да сви заједно могу да кажу да је оно што је планирано и урађено.

– “Желим да подржим младе људе, да Београд ставимо на листу ИТ центара – поручио је он.

Додао је да нико не може да оствари резултате ако “солира”, те да је то био један од мотива због којих је прихватио да буде на листи СНС, јер је, каже, препознао да су то људе који знају шта хоће, одреде циљ и “онда дају гас”.

За председника Александра Вучића рекао је да је човек неизмерне енергије и захвалио му на путевима и аутопутевима који су урађени широм Србије у претходном периоду и због којих се данас из једног у други крај земље стиже брже и једноставније.

Он је то, каже, приметио снимајући своју Шареницу широм Србије.