Прочитај ми чланак

БЕОГРАД НА УЛИЦАМА ПО 28. ПУТ због пребијања студената и плагираних доктората

0

Двадесет и осми протест #1од5милиона у Београду биће одржан у суботу, 15. јуна са почетком у 19 часова, код Теразијске чесме, најавили су организатори и истакли да је протест посвећем пребијању студената.

Протестна шетња ће кренути од Теразијске чесме и наставити Призренском улицом, потом се рута наставља путем Зеленог венца и Бранкове улице, а онда Поп – Лукином, Париском и Узун – Мирковом улицом до зграде Ректората.

„Шетњу овог пута завршавамо код Ректората, како бисмо подсетили ту институцију, на којој у петак заседа етичка комисија због плагираног доктората министра Синише Малог, да нисмо заборавили на лажне дипломе и докторате и да ћемо бити увек ту да подсетимо да Универзитет мора да поступа одговорно и оне који не поштују кодекс академске честитости казни. На улице смо изашли због насиља и једне разбијене главе у Крушевцу, а прошле недеље пребијено је тројица студената. Подсећамо, од почетка протеста, студенти су нападани и хапшени, физички је нападнуто још четворица организатора протеста у Србији, а један новинар је умало жив спаљен у свом дому“, наводе у саопштењу.

Истичу да се не сме дозволити да младе људе, који су будућност једног друштва, нити било кога од грађана Србије, пребијају само зато што имају другачије мишљење од власти.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!