Прочитај ми чланак

Београд – Марко Бастаћ повео: Први протест у ванредном стању у Србији! (ВИДЕО)

0

Председник Општине Стари град Марко Бастаћ у пратњи још десетак људи је отишао у Центар за социјални рад у Београду, са намером да од директорке Зорице Павловић добије одговор где су пакети помоћи за пензионере са Старог града са примањима испод 30.000 динара.

Пре шест дана саопштено је да је у Београду почела подела пакета помоћи за пензионере чија су месечна примања испод 30.000 динара. Марко Бастаћ, председник Општине Стари град, међутим, наводи да се тој општини јавило 500 људи, који испуњавају услове, а нису добили пакет.

“Није то проблем само Општине Стари град, већ и других. Нико неће да нам одговори ко дели те пакете и по којим списковима, као што се праве блесави када их питамо зашто пакет нису подељени”, навео је Бастаћ.

Он је рекао да данима покушава да дође до директорке Центра за социјални рад Београд Зорице Павловић, али да службеници Центра наводе да је ван зграде и да му спуштају слушалицу.

Ни данас Бастаћ није успео да разговара са Павловићевом, а у Центру су му рекли да у време ове кризе директорка не прима странке и клијенте, те да закаже телефонски састанак.

“Занима ме шта се дешавало претходних 10 дана када сам звао и када су ми запослени спуштали слушалицу. Диркеторка овог центра ће кривично одговарати, јер је свој посао ставила у службу СНС. Имамо доказе да спискови пензионера и пакети нису послати у Општину Стари град, већ су завршили у општинском одбору СНС”, рекао је Бастаћ.

Иначе, грађани који су били у пратњи Бастаћа поставили су члановима Кризног штаба за борбу против епидемије и низ питања – да ли су тражили од Владе и РЕМ-а да засутави Жељка Митровића у промоцији надрилекарства, да ли су дали дозволу да се у време полицијског часа “обилазе грађани на Врачару само да би им представници општине честитали Ускрс”, да ли су они тражили привођење радника “Јуре” који је од свог послодавца за себе и своје колеге тражио заштитну опрему, да ли су дали инструкције да се у општини Раковица прво тестирају чланови СНС…