Прочитај ми чланак

БЕОГРАД ЋУТИ: Војвођанска партија тражи „Војводину као Републику“

0

vojvodina-republika

НОВИ САД – Војвођанска партија позвала је данас све релевантне политичке партије, невладине организације, удружења грађана и појединце на дефинисање минимума војвођанских политичких интереса који ће бити понуђени грађанима Војоводине на евентуалним, ванредним парламентарним изборима.

„Немогуће је да војвођанске странке простим, математичким коалицијама са странкама у Београду, остваре и испуне очекивања и тежње Војвођана. Зато не разумемо поједине војвођанске лидере који кокетирају са највећим политичким партијама у Србији, а Војводине се сете само пред изборе“, наводи се у саопштењу ВП које је потписао њен председник Александар Оџић.

Према његовим речима, грађанима који се залажу за статус Војводине као Републике у оквиру државе Србије није свеједно и никада неће бити свеједно, све док Војводина не буде имала судску, извршну и законодавну власт, располагала сопственом имовином, приходима и ресурсима.

Уз оцену да је позив за уједињење уједно и позив за враћање достојанства осиромашеним и пониженим грађанима и грађанкама Војводине, Оџић је поручио да ће Војводине бити онолико, колико буде борбе за њу.

(РТВ)