Прочитај ми чланак

БЕЛИВУК РАДИО ЗА НЕБОЈШУ Кум Папић продао Стефановића, а министар се шлихта Вучићу

0

Велика прашина се подигла након исказа Вељка Беливука, у ком је истакао да су председник Србије и његови сарадници тражили од њега бројне услуге. Александар Вучић је најавио "узвраћање ударца мафији" у суботу увече, међутим чини се да је ударац задао много раније. Јер, на насловној страни "Објектива", чији је власник Александар Папић, послата је порука да је "Беливук радио за Небојшу", што доводи само до једног закључка - Папић је издао кума Небојшу Стефановића!

Зарио је Папић министру одбране нож у леђа када је на седници ГО Звездара изгласано неповерење Небојши Стефановићу, те је том приликом и затражена његова смена у СНС. Али, тај „убод“ је практично миноран у односу на поруку која је др Небојши послата преко насловне стране режимског таблоида.

Nebojša Stefanović i Aleksandar Papić FOTO: Twitter @NesaStefanovic

Тако је овај лист, који је под контролом Александра Папића, уз поменути наслов приложио и, како се наводи у наднаслову, „преписку која открива коначну истину“.

На насловној страни је, поред тога, наведено:

– Објектив је дошао у посед Скај порука које је Веља Невоља размењивао, а из којих је јасно да су бивши министар полиције Небојша Стефановић и Дијана Хркаловић контролисали криминалну хоботницу која је терорисала Србију – наводи се у тексту, а затим се и додаје:

– Удар полицијско-криминалног клана на председника Вучића почиње од момента када је он рекао да је чудно што је после убиства на шинама ДНК замењен. Клан се тада уплашио да ће бити раскринкан и креће кампања компромитације председника кроз прислушкивање и праћење њега и његове породице, којом нису открили ништа – закључује овај режимслки таблоид и подвлачи да у „тексту КРИК-а о исказу Вељка Беливука није ни поменут Небојша Стефановић“.

Ово је до сада најозбиљнији удар на Небојшу Стефановића, па остаје да се види да ли ће и дефинитивно после овога бити пуштен низ воду, можда и истеран из Владе. Свакако је најзанимљивије то што је удар дошао од кума Александра Папића и од таблоида за који се у кулоарима говорило управо да је Стефановићев.

Подсетимо, љубав је напрасно пукла када је београдски угоститељ Аца Босанац испричао да је од ресторана у Бетон хали пола пазара давао Стефановићу и Папићу, а остало делио с са Славишом Кокезом, бившим председником Фудбалског савеза.

Шта каже министар?

Поводом насловне „његовог“ таблоида министар одбране послао је изјаву, као и о наводним везама са криминалним кланом Вељка Беливука.

– У моменту када похапшени окорели криминалци на рачун председника Вучића лансирају гомилу бестидних лажи, поједини медији их узимају за озбиљно и без икаквог повода и доказа доводе мене у везу са тим убицама. Ако су већ исправно закључили да су напади Вељка Беливука на председника Вучића ноторна лаж једног убице суоченог са правдом, како могу да помисле да у његовом исказу има истине када је реч о мени? А нарочито, одакле им мотив да верују вођи криминалне банде када говори о било чему?

Стефановић даље наставља је истрага против Беливука очела док је он био министар полиције.

– Нема ни трунке истине у Беливуковом исказу, а нарочито у интерпретацијама тог исказа на насловним странама појединих медија где се помиње моје име као неког кога убице тобоже бране. Истрага против Беливука и његове групе управо је започела у време док сам ја био министар унутрашњих послова. Дакле, како може окорели криминалац, суочен са необоривим доказима за масакрирање, отмице и друга монструозна кривична дела, да буде кредибилан извор информација за било шта и мера истине и правде? А баш то се ради када се нека његова банална комуникација потура као доказ неке моје наводне умешаности. Што се мене тиче, ја се са Беливуком, Миљковићем, нити било ким из те злочиначке организације никада нисам нити срео нити чуо телефоном.

Бивши шеф београдских напредњака тврди да „председник Вучић нема никакву потребу да ми шаље било какве поруке преко медија, нити преко страначких колега и зато оваквим насловним странама са нападом на мене нико од иницијатора неће имати никакву корист“.

– Нико не треба да брани председника Вучића од мене, ни нас двојицу од истине, а понајмање масовни убица који у монструозним лажима тражи сламку спаса. И Вучић и ја веома добро знамо да је довољна једна једина његова порука или позив да се повучем, ако мисли да је истина ишта што је о мени до сада објављено у медијима и што појединци из наше странке можда говоре о мени, а ја ћу моментално поступити по његовој одлуци. Наш однос је до краја отворен и искрен, као и првог дана када ме је довео у политику, и то се никада неће променити – поручио је Стрефановић.