Прочитај ми чланак

БАСТАЋ: Општина Стари град ће организовати референдум о пројектима градских власти

0

Председник општине Стари град Марко Бастаћ најавио је данас да ће ова централна градска општина организовати референдум и питати грађане шта мисле о пројектима градских власти „који трајно мењају изглед Београда и директно угрожавају квалитет живота грађана“.

„Након што је постало јасно да градске власти нису спремне да се консултују са грађанима око пројеката који трајно мењају изглед Београда и директно угрожавају квалитет живота грађана, општина Стари град је одлучила да организује референдум и пита становнике општине Стари град да ли подржавају ове нападе лудила вечитог заменика“, наводи се у писаној изјави Марка Бастаћа.

Бастаћ је апеловао на све разумне људе у градским институцијама да утичу на заменика градоначелника Београда Горана Весића и убеде га да не наставља са радовима док не буду имали резултате тог референдума.

„Уколико се оглуши и на овај апел он лично ће сносити одговорност за све што ће се дешавати, јер ћемо заједно са грађанима физички блокирати све који покушају да изводе радове на територији наше општине“, изјавио је Бастаћ.

Он је навео да су Скупштини града већ предати први захтеви грађана Старог града да се до организације референдума обуставе сви радови у центру.