Прочитај ми чланак

Баста се не зауставља: Објавио слику Срба како стоје у реду за хлеб и прозивао…

0

Министар привреде Раде Баста упутио је поруку амбасадору Руске Федерације у Србији Александру Боцан-Харченку. Он је на свом Инстаграм профилу објавио фотографију која осликава живот грађана Србије за време санкција деведесетих година и фотографију руског амбасадора у УН Јулија Вонорцова, који подиже руку за санкције СР Југославији. Баста је у опису фотографије поставио питање Боцан-Харченку због чега је то Русија увела санкције нашој земљи.

„Руски амбасадор Јулиј Вонорцов (први слева) гласа за Резолуцију УН 757 којом се уводе санкције нашој земљи 30. маја 1992. Замолио бих амбасадора Руске Федерације у Србији господина Боцан-Харченка да одговори на питање:Зашто је Русија 1992. године у УН гласала за увођење санкција нашој земљи“, написао је он на свом Инстаграм профилу.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Rade Basta (@rade.basta)


Амбасадор Руске Федерације Александар Боцан-Харченко огласио се данас поводом изјаве министра привреде Радета Басте Влади Србије да уведе санкције Москви. Он је рекао да његова земља позитивно гледа на одлучан, поштен став представника српског руководства који су се оградили од антируских апела српског министра привреде Радета Басте да се Београд придружи западним санкцијама Русији.

У објави на Твитеру он је потврдио опредељеност Москве за јачање братског пријатељства између народа Русије и Србије.

Подсетимо, министар привреде Раде Баста затражио је да се Влада Србије хитно изјасни о увођењу санкција Руској Федерацији због агресије на Украјину.

“Наша земља већ плаћа велику цену због неувођења санкција Русији и то постаје неиздрживо. Ја као министар привреде да гледам колики се притисак врши на председника Србије Александра Вучића, а да ми ћутимо, то не могу да прихватим. Зато сам за увођење санкција Русији, стојим уз председника Вучића у одбрани државних и националних интереса и имам апсолутно поверење у њега. Зато од Владе Србије и свих министара тражим да се изјасне по овом питању”, поручио је он том приликом.