Прочитај ми чланак

Бакарец: Вашингтон и Брисел створили Вучића да изда Косово

0

Посланик Српске напредне странке Небојша Бакарец, онај који се у Скупштини заједно са својим колегама труди да извређа све политичке противнике, посебно лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, али и све оне који имају другачије мишљење од њих, јуче је превазишао себе рекавши да је Ђилас "трпао Роме у контејнере", и да "дневно зарађује 167.000 евра". А, ко је заправо Небојша Бакарец и по чему је, осим по "пљувању по Ђиласу" још познат?

Иако је студирао архитектуру, као кандидат на изборној листи за Скупштину града Београда 2018. као занимање навео је да је грађевински инжењер. Бакарец је више од две деценије био високи функционер Демократске странке Србије. Пред изборе у септембру 2000. године био је овлашћено лице Демократске опозиције Србије. Исто задужење имао је и пред децембарске изборе исте године, као и 2002. на октобарским и поновљеним новембарским изборима за председника Србије, у име председничког кандидата Војислава Коштунице.

Био је одборник ДСС у Скупштини града Београда и председник Извршног одбора Општине Стари град (од 2000. до 2004), а потом заменик председника општине до 2008.

– Један сам од оснивача оног Коштуничиног ДСС, давне 1992. Делио сам и добро и зло са Коштуницом и ДСС-ом, пуне 23 године. Прошле године сам избрисан из ДСС, без образложења. Сада сам потпредседник Самосталног ДСС, који предводи Андреја Младеновић, заменик градоначелника – навео је Бакарец у писму становницима Старог града у марту 2016.

А, онда прелетео је у Српску напредну странку. Већ 2017. године потврдио је да ће учествовати у кампањи СНС за изборе у Београду.

Како је тада изјавио, „биће члан СНС који ће моћи да допринесе својим знањем и искуством“. Сматра да се СНС „сатанизује“ на сличан начин као некада ДСС.

Тада је јавност приметила да се нова реторика Бакареца много разликује од оне коју је заступао годинама, јер, подсетимо, он је све до тад иступао у медијима са изјавом да су „Вучић и Николић одлучили да испуне оно због чега су их Вашингтон и Брисел и створили – да издају Косово и Метохију, а да Србија без проблема прогута издају – као свој спас“.

Вучића је називао „господар Вучић“, а добро је позната и слика Бакареца како држи књигу Предрага Поповића „Морални портрет Александра Вучића – политичка фукара“.

Када је упитан зашто је прелетео у Српску напредну странку после свега што је о њима причао и износио јавно, Бакарец је рекао да није прелетач.

– Пре две и по године сам избачен из ДСС без икаквог образложења, иако сам оснивач странке. Затим је основано удружење Самостални ДСС, али оно није имало садржај нити политичке активности. С обзиром на то да сам се као члан ДСС дуго борио против ДС, што је и разлог настанка моје бивше странке, природно је да се приклоним напредњацима, који се такође боре против ДС – казао је Бакарец.

Након избора у марту 2018. постао је одборник СНС у Скупштини града Београда, а сада је постао посланик.

Подсетимо, Бакарец је оптужио Ђиласа да је одговоран за смрт више од 40 умрлих штићеника “Геронтолошког центра” у Нишу, па је изјавио да је сведок његовог „насилничког, бахатог, арогантног и нерадничког понашања“, а више пута му је писао и отворено писмо.

Баш као и његове страначке колеге, и Бакарец је добио упутства за понашање у Скупштини, и то по провереном рецепту – да „пљује“ опозиционе политичаре како би се доказао свом шефу Александру Вучићу.