Прочитај ми чланак

Аустријски посланик: Тзв. Косово неуспела држава, нема шта да тражи у ЕУ

0

Шеф делегације Слободарске партије Аустрије у ЕП тврди да криминалци и терористи набављају оружје на Косову и тврди да би визна либерализација само довела до проширења послова криминалаца на ЕУ

Приступ Косова Европској унији не долази у обзир, као ни визна либерализација, поручио је данас шеф делегације Слободарске партије Аустрије (ФПО) у Европском парламенту Харалд Вилимски, уз објашњење да Унији није потребан увоз корупције и организованог криминала, преноси Танјуг.

Foto: Printscreen Youtube

“Чак и извештај Одбора за спољну политику Европског парламента наводи да Косово мора појачати своје напоре у борби против корупције и организованог криминала. То је учтив начин да се каже да Косово и даље карактеришу мафијашке структуре, да је упориште организованог криминала, трговине наркотицима и органима”, истакао је Вилимски у писаној изјави поводом разматрања у Одбору за спољну политику Европског парламента извештаја ЕК о приступним перспективама земаља Западног Балкана.

Вилимски тврди да криминалци и терористи набављају илегално оружје на Косову и тврди да би визна либерализација само довела до проширења послова криминалаца на ЕУ.

“Уопштено гледано ЕУ даљим пријемом малих држава сигурно не би била мање делотворна, али би увезла историјски конфликтни регион”, указао је он.

Косово је, подвлачи Вилимски, неуспела држава, која нема шта да тражи у ЕУ.

“Ситуација у пограничном региону ка Северној Македонији, као и стање српске мањине на северу Косова су буре баруте које би могло поново експлодирати. Тиме би се конфликти могли унети у Аустрију. За нас је важнија безбедност Аустрије од приступа неуспеле и мафијашке државе као што је Косово”, нагласио је Вилимски.