Прочитај ми чланак

АРИФИ: Нацрт статута ЗСО није послат ни Приштини ни Бриселу

0

Арифи наводи да је Управљачки тим влади у Приштини доставио само записник са састанака са различитим актерима.

Шеф приштинског техничког тима за дијалог са Београдом Авни Арифи каже да Управљачки тим за израду нацрта статута Заједнице српских општина (ЗСО) није доставио коначни нацрт ни косовској влади ни Европској унији.

Арифи наводи да је Управљачки тим влади у Приштини доставио само записник са састанака са различитим актерима, преноси преноси Радио Слободна Европа

Првобитно је, каже, Приштина веровала да је нацрт статута ЗСО послат ЕУ, али на основу информација за које тврди да је добио из Брисела закључује да „нацрт ни Бриселу није достављен“.

Споран и крајњи рок

Европска унија је 5. априла ове године, након што је званична Приштина поново активирала управљачки тим, који чине четири представника заједнице косовских Срба, Косову дала рок од четири месеца да изради Нацрт статута Заједнице српских општина.

Тада је из Брисела саопштено да је то за Косово „врхунски приоритет“ и да мора да ради у складу са „закљученим договором“ о успостављању Заједнице српских општина.

Међутим, неколико дана пред истек тог рока, косовски премијер Рамусх Харадинај рекао је да крајњи рок за израду Нацрта статута Заједнице српских општина није 4. август, већ ће тада или 5. августа, бити представљени први резултати управљачког тима.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!