Прочитај ми чланак

АРИФИ: Могерини се престројила према Београду, изгубила је кредибилитет

0

Шеф кабинета премијера Косова Авни Арифи оптужио је високу представницу ЕУ за спољну политику и безбедност Федерику Могерини да се "престројила према Београду" и да захтевом Приштини да укине таксе на увоз робе из Србије и БиХ, "условљава дијалог о нормализацији односа Косова и Србије".

Арифи је за портал газетаеxпресс.цом оценио да је таквим понашањем, висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност „изгубила кредибилитет“.

„Став високе представнице ЕУ представља лош преседан условљавања дијалога процесима који немају никакве везе са дијалогом. Престројавањем иза захтева једне стране, Федерика Могерини још више губи кредибилитет“, оценио је Арифи.

Наводећи да се питање такси не односи на дијалог, Арифи позвао је високу представницу ЕУ да омогући наставак нове фазе дијалога.

„Влада Косова не види да таксе имају везе са дијалогом. Напротив, позивамо госпођу Могерини да као посредник омогући остваривање нове фазе дијалога са надом да ће то довести до правно обавезујућег споразума“, казао је шеф кабинета премијера Косова.

Федерика Могерини је и јуче после састанка министара спољних послова ЕУ поновила став о обавези укидања такси као предуслова за наставак дијалога Београда и Приштине.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!