Прочитај ми чланак

АРЧИ НАРОДНЕ ПАРЕ Вучић у Ниш дошао хеликоптером, а ботове довукли аутобусима

0

Док сам себе хвали како је изградио највише путева, редовно по Србији и на кратке релације путује хеликоптером као сваки бахати диктатор који немилице троши туђе (народне) паре. Новац од пореских обвезника дели шаком и капом и ботовима, које у аутобусима превозе с краја на крај, у зависности где је Вучић и да ли треба да "глуме" Београђане, Нишлије, Новосађане, Врањанце, Суботичане, Лозничане...

Више од хиљаду присталица СНС стигло је до нишке дворане Чаир где ће им се обратити Александар Вучић. Председник је стигао хеликоптером, присталице из читаве Србије аутобусима, а ту је, како јављају Нишлије, и полиција која их обезбеђује.

Званичне најаве за скуп нема, али незваничне информације су да Вучић долази на страначки скуп у Нишу како би се сусрео са представницима градских одбора напредњака са југа Србије.

Чланица ГО СНС и градоначелница Ниша Драгана Сотировски потврдила је данас да ће Вучић доћи, али није рекла зашто, осим да је страначким послом у посети.

Уочи почетка скупа, велики број људи тискао се у редовима према улазима, не придржавајући се антиепидемијских прописа. Има оних који у халу улазе без маске, а очекује се да ће унутра укупно бити неколико хиљада грађана.

Читавог дана у блокади су улице око дворане и највећег нишког парка, паркинг је обустављен у Улици Девете бригаде и око Спортског центра, без претходно датог обавештења грађанима – због чега од јутрос нема саобраћаја око Чаира.

– Дошао хеликоптером, окупиран паркинг новог Клиничког центра бусевима. Чува га београдска полиција, бусеве чува нишка. Скуп је страначки, паре су наше – каже председница ГО ССП Ниш, Јелена Милошевић.

Спекулише се да Вучић „бира“ Ниш за овако велики скуп и због „поправљања дисциплине“ у редовима локалних странацких функционера, јер дуго није тајна да се неколико струја годинама у том граду надмеће за превласт у повереништву СНС.