Прочитај ми чланак

Антонијевић и Јерковић са др Несторовићем: Нема милости за корумпиране политичаре!

0

др Борислав Антонијевић (градски одборник "Лекари и родитељи за науку и етику") и народни посланик Александар Јерковић из покрета "Нема назад, иза је Србија" учествоваће на београдским изборима на листи "МИ - Глас народа" заједно са др Бранимиром Несторовићем.

У изузетно занимљивом интервјуу за „Србин.инфо“ код Дејана Златановића, објаснили су зашто се њихова изборна листа разликује од свих осталих на политичкој сцени.

„На нашој листи су познати људи, искусни, који могу да помогну Србији. А,овде код нас неки посланици за које нико не зна и није чуо, гласају и изгласавају неке законе који нам кроје судбину, уништавају земљу и сви су саучесници у уништавању земље! Сутра не могу да кажу „па нисам знао“. Да ли бисмо ми волели да нас оперише лекар који не зна? Зашто се онда тако не понашамо на свим местима. Хајде да радимо оно што знамо, да би нам свима било боље. Морамо да престанемо да имамо заштићене људе. Ко год направи грешку, мора да одговара за то, мора да буде кажњен“, поручио је др Антонијевић.

Кандидат за градоначелника Београда и народни посланик Александар Јерковић подсетио је која је заправо изворна улога државних и јавних службеника, али у Србији је то поптуно другачије.

„Шта ће нама 250 посланика у Скупштини?! За шта плаћамо кад сви дижу руке за оно што им кажу, за то је довољно и да њих 7,8 дигне руке уместо 250. Мора да се то промени и да свако кога плаћа народ – нема више приватности. Има да се зна шта ради у радно време и за шта га народ плаћа! Видели сте Дејане (обраћа се Златановићу) да нису дозволили снимање вашег судјења?! Зашто, то је скандал, судјења су јавна, то су јавни службеници које ми плаћамо. Назив државни службеник је од речи служити, то су они који би требало да служе народу и буду им на услузи, зато су плаћени од народних пара. А, ми смо себе довели у ситуацију да уместо да они служе народу, постали су господари наших судбина плаћени од нашег новца!“.

О чему је још било речи у емисији и како је дошло до формирања листе „МИ – Глас народа“, погледајте у видео прилогу.