Прочитај ми чланак

АНТИЋ: Да је Бујошевић на истом положају у Јапану одавно би извршио харакири

0

Неопходно је хитно ослободити Радио-телевизију Србије режимских стега, изјавио је историчар Чедомир Антић, председник Напредног клуба, члан политичког савета Народне странке поводом синоћњег упада демонстраната у просторије РТС-а.

Он је подсетио да је то медијска кућа коју финансирају сви грађани Србије.

Фото: Медија центар

„РТС је од јавног сервиса постао дементни добошар непрекидне функционерске кампање СНС-а који увек заостаје и касни. Да је којим случајем Драган Бујошевић на истом положају у Јапану, одавно би извршио харакири“, рекао је Антић.

Антић је истакао да Напредни клуб тражи оставке председника републике, председнице Владе и успоставу Владе националног спаса са мандатом да спроведе поштене изборе под међународном контролом.

Михајловић: Упадом у РТС опозиција показала за какву Србију се залаже

Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва Српске напредне странке Зорана Михајловић изјавила је данас да у демократској земљи насиље није легитиман облик политичке борбе.

Она је додала да су упадом у РТС лидери Савеза за Србију показали за какве се вредности и за какву Србију залажу.

„Каква је то слобода, демократија и правна држава за коју се залажу (Драган) Ђилас, (Бошко) Обрадовић, (Вук) Јеремић и остали ако одбијају изборе, излазе из једних институција, док у друге упадају, у намери да силом спроведу своју вољу? Који је њихов став и политика ако преко дана говоре да хоће да чувају институције, а кад падне мрак насилно упадају у РТС. Кога они заступају, кад миран грађански протест претворе у сукоб с полицијом?“, навела је Михајловић у саопштењу.

У подне окупљање демонстраната испред Председништва за време Вучићевог обраћања

 

Она је рекла да се деловање опозиције у свим демократским земљама заснива на другачијем програму од власти, али да се у случају Савеза за Србију „програм своди на насилну смену власти“.

Подсетимо, грађани који су се синоћ окупили на протесту „1 од 5 милиона“ након упада у просторије РТС-а након интервенције полиције разишли су се око поноћи.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!