Прочитај ми чланак

Анђелковић: Режим пуца, полиција и војска неће на народ ако Вучић нареди репресију

0

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић изјавио је да ће Српска напредна странка (СНС) и у наредном периоду наставити, како је рекао, да се круни.

Коментаришући одлуке бивших страначких функционера Зоране Михајловић, Станиславе Пак и Драгана Шормаза да напусте СНС, Анђелковић је агенцији Бета казао да ту партију за сада напуштају маргинализовани чланови, али да то представља охрабрење за друге чланове да почну да размишљају о напуштању СНС-а.

Foto: Youtube

„Масовни протести незадовољних грађана ће у наредном периоду почети да круне систем и тада ће доћи до већих одлива и ломова у СНС-у. За сада се у језгру странке свађају, али се још не разилазе јер имају велики интерес. Александар Вучић још увек има јаке механизме контроле и уцене чланства“, оценио је Анђелковић.

На питање да ли постоји страх код чланства да напусти СНС, Анђелковић је казао да власт поседује велике потенцијале за уцене.

„Многи размишљају да напусте странку, али се плаше. Вучић је разрадио врло софистициран систем злостављања, корупције и медијског линча“, истакао је аналитичар.

Упитан о контрамитингу режима у Београду, Анђелковић је рекао да се ради о северно-корејском скупу у Европи, од којег нико неће имати бенефит.

„Све подсећа на слетове какве је правио Јосип Броз Тито. Велики део Србије зна да је то фарса. Циљ је био да се војсци и полицији покаже да Вучић и даље има неке своје присталице“, навео је Анђелковић.

По његовим речима, у војсци и полицији влада све веће незадовољство.

„Војска и полиција сигурно неће ићи против народа уколико би се власт одлучила за репресију над политичким неистомишљеницима“, казао је Анђелковић.