Прочитај ми чланак

Американци Вучићу пумпају рејтинг кроз намештена истраживања

0

 

VUČIĆ3

Према истраживању Америчког републиканског института (ИРИ), премијер Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић убедљиво је најјача политичка фигура у Србији. 66 одсто испитаника не би подржало Владу Србије ако њен премијер није Вучић.

“Блиц” преноси истраживање Америчког рапубликанског института које указује да 54 одсто грађана подржава Владу Србије, док је 40 одсто против Вучићевог кабинета.

Да Србија иде у добром правцу мисли половина бирача, док 38 одсто мисли да држава не иде у добром смеру.

Када је реч о рејтинзима странака Српска напредна странка има подршку 48 одсто бирача, Социјалистичка партија Србије 10 одсто, Демократска странка шест одсто и Либерално демократска партија пет одсто.

Испод цензуса су Српска радикална странка и Социјадемократска странка са четири одсто, док су Двери и Демократска странка Србије, као и покрет “Доста је било Саша Радуловић” са три одсто подршке.

Посебно је интересантно што нам ово истраживање стиже тачно пред изборе. ИРИ је и десетак дана пре него што је Саша Радуловић поднео оставку на место министра привреде такође објавио слично лажно истраживање.

Тада је наведено да би “54 одсто грађана подржало Радуловића у Влади Србије”. Ситуација је било друкчија када су се избори завршили. И поред лажних покушаја подизања Радуловићевог рејтинг, он није успео да пређе цензус.

Иначе, ИРИ је финансирао Динкићеву Г 17+ странку. Међутим, после писања Телепромптера о Саши Радуловићу, ИРИ је обрисао страницу на којој су се налазили подаци о подршци Г 17+!

Када узмемо у обзир изузетно погрешне процене ИРИ, можемо слободно рећи да је реч о веома сумњивом извору када је реч о подацима који се односе на популарност странака и политичких личности.

Додајемо да се Вучић баш данас поново састао са амбасадором САД Мајклом Кирбијем.

Вучић и Кирби се по правилу састају најмање једном месечно.

Извор: Телепромптер