Прочитај ми чланак

АМБАСАДОР ЧЕПУРИН Путинов шестогодишњи план и за Србију

0

Владимир Путин ће ускоро објавити шестогодишњи план за Русију, који би могла и Србија да примени, новоизабрани председник Руске федерације ће сигурно убрзати и економску сарадњу, војну сатадњу и политичко савезништво између Београда и Москве.

Ово поручује Александар Чепурин, амбасадор Руске федерације у Београду и наглашава да су пред Србијом и Русијом огромне могућности, а да је Путин доказани пријатељ српског народа.

„Већ синоћ смо добили врло топле честитке од стране председника Вучића за председника Путина поводом победе на изборима. То је једна од првих честитки које је уопште добио председник Путин од руководилаца страних држава“, рекао је Чепурин за Тањуг.

Он је додао да је честитка Вучића заправо честитка од читавог српског народа.

„Сада имамо огромне могућности, неискоришћене могућности које можемо да искористимо у нашој комуникацији. Владимир Путин је стари и временом доказани пријатељ српског народа и он ће свакако наставити курс за јачање руско-српских веза. Ја мислим да код нас постоје врло блиски политички контакти и они ће се наставити на највишем нивоу“,рекао је Чепурин.

Огромне су могућности, како каже, за сарндњу у економском развоју, а могућности развоја хуманитарне и културне сарадње су бесконачне.

Ускоро ће бити представљен документ у десет тачака, који представља задатке за даљи развој Руске Федерације у наредних шест година.

„У многоме, проблеми који су набројани у овом документу слични су, ако се чак и не поклапају, са онима које има Србија. На пример, демографски раст. То је проблем који се сада активно разматра у Србији, а Путин је тиме почео да се бави још пре десет година у Русији. Његов програм већ је дао добре резултате, сада постоји нови план рада за наредних шест година … Србија би десет тачака могла да примени за даљи развој јер пред нама су исти проблеми и у садашњости и у прошлости“, прича амбашадор.

Амбасадор је истакао и да ће новим председничким мандатом Владимира Путина, сарадња Русије и Србије добити нови замах и нову снагу.

„Владимир Путин ће сигурно убрзати реализацију овога о чему смо разговарали и то је јако битан предуслов за даље јачање наших међусобних односа“, рекао је амбасадор Чепурин, мислећи на војну, војно-техничку, као и „традиционалну“ хуманитарну сарадњу.