Прочитај ми чланак

АЛЕКСИЋ: Нова Дијана Хркаловић у Интерполу МУП-а? Отац јој на црној листи Америке!

0

Потпредседник Народне странке (НС) Мирослав Алексић поручио је данас председнику државе Александру Вучићу да ће моћи да каже да није повезан са криминалном групом Вељка Беливука тек кад ухапси оне из врха државе који су са тим кланом комуницирали, и њихове налогодавце.

„Ти си, Вучићу, створио тај клан да служи вама у врху државе!“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре, наводећи да у Србији „цвета“ криминал.

Он је рекао је Вучић човек који се за све пита у држави и нагласио да Србијом правља „криминална хоботница“.

„Држава је потпуно неорганизована за разлику од криминала који је одлично организован! И за једно и друго се питају исти људи“, рекао је Алексић, напомињући да до промена мора доћи да би се у Србији нормално живело.

Алексић је данас обелоданио и да је „Данијела Тешић, ћерка омиљеног Вучићевог трговца оружја Слободана Тешића, пребачена из Министарства спољних послова у Министарство унутрашњих послова за саветника у српском Интерполу?!

„Ћерка човека који је био на Интерполовој потерници, који је на црној листи САД, пребачена је у српски Интерпол да се бави међународном оперативном полицијском сарадњом“, открио је Алексић.

Како је додао, шеф српског Интерпола, па тиме и њен, је Милан Димитријевић „одличан пријатељ“ припадника МУП Милана Кендије, који је ухапшен и оптужен у случају „Јовањица“ јер је обезбеђивао плантажу марихуане.

„Кендија је власнику плантаже Предрагу Колувији, после једног од састанка са Димитријевићем, упутио поруку: ‘с Микијем је све договорено, биће све ОК’. Због тих навода је одељење за унутрашњу контролу МУП-а више пута саслушавало Димтријевића. Није ухапшен, за сада“, констатовао је Алексић.