Алексић: Нереагујући на аферу Јовањица тужилаштво постало јавни сервис председника

0

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да стоји при свим наводима које је јавности саопштио о случају „Јовањица“ и „контактима режима“ са власником тог добра на ком је узгајана марихуана, Предрагом Колувијом.

„Од момента када је председник Србије Александар Вучић најавио кривичну пријаву против самог себе, а коју је потом поднео потпредседник СНС-а Милош Вучевић, било је потпуно јасно да је циљ да се од тог случаја направи фарса, како би режим скренуо пажњу јавности са суштине, а то је производња марихуане на највећој плантажи у Европи уз државну подршку и заштиту“, рекао је Алексић.

Оценио је да је данашње саопштење Тужилаштва за организовани криминал „потпуно очекивано“, јер је како је навео, „јасно да је тужилаштво током поступка било изложено политичким притисцима, као и да је изнело селективне информације, вођено пре свега политичким мотивима режима“.

„Како је могуће да ме Тужилаштво за организовани криминал још увек није позвало да дам изјаву поводом свих навода које сам као народни посланик изнео у јавност и информација које сам доставио том тужилаштву“, упитао је Алексић а пренела Народна странка.

Навео је да се тужилаштво „пуна два и по месеца“ ниједном није огласило по службеној дужности о случају „Јовањица“, али да је „експресно поступило по лажној пријави Вучевића“.

„Оваквим поступањем тужилаштво је потврдило да је постало јавни сервис председника Србије Александра Вучића“, рекао је Алексић.

Додао је да је очекивао да тужилаштво спроведе истрагу поводом Вучићевог признања да је Колувија био „члан његових привредних делегација, да је АОФИ са 3,9 милиона евра финансирао ‘Јовањицу’ и да су делови МУП-а, БИА и војске пружали прстен заштите произвођачима марихуане“.

Алексић је оценио да ће, без обзира на необориве доказе, и афера „Јовањица“ вероватно имати епилог као и случај „Асомакум“ у којем је брату председника Србије, Андреју Вучићу наводно фалсификована лична карта.

„Пуна истина о ‘Јовањици’ и другим случајевима криминала Вучићевог режима, попут пљачке Телекома, ‘Крушика’, ‘Прве петолетке – Наменска’ и других фабрика наменске индустрије, сазнаће се када СНС више не буде на власти и када будемо имали независне институције“, навео је Алексић.

Тужилаштво за организовани криминал саопштило је раније данас да не постоје основи сумње да су председник Србије Александар Вучић и његов брат Андреј „били у било каквом контакту или комуникацији“ са Предрагом Колувијом, осумњиченим за узгајање марихуане на фарми „Јовањица“, нити да су помагањем или на други начин учествовали у извршењу кривичног дела које се Колувији ставља на терет.

Тужилаштво је поводом кривичне пријаве коју је 9. децембра 2019. године поднео градоначелник Новог Сада и функционер СНС Милош Вучевић против Александра и Андреја Вучића а у вези случаја „Јовањица“, утврдило да „не постоје основи сумње да су Александар и Андреј Вучић извршили било које кривично дело за које се гоњење предузима по службеној дужности“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!