Прочитај ми чланак

Алексић и Дамјановић: Ко су Вучићеви људи у опозицији и о бојкоту избора (ВИДЕО)

0

Гости медијске куће „Центар”, у емисији „Дебата”, коју води и уређује Дејан Петар Златановић,, били су опозициони народни посланици, Мирослав Алексић из Народне странка/Савеза за Србију) и Миљан Дамјановић из Српске радикалне странке

Теме разговора је била бојкот предстојећих парламентарних избора у Србији, који се одржавају у нашој земљи почетком 2020 године и односи у српској опозицији данас.

„Ми не бојкотујемо изборе, ми бојкотујемо систем, стање у друштву и ријалити Србију у којој су разорене институције и системи вредности. У таквој ситуацији не можете ићи на утакмицу, тркати се на 100 метара где супарник креће са 50 метара, а ви имате и везане ноге”, на почетку емисије је рекао Мирослав Алексић објашњавајући разлоге због чега Народна странка и Савез за Србију у целини бојкуту предстојече парламентарне изборе у Србији, додајући да је потпуно илузорно ако неко мисли да може да угрози Александра Вучића на изборима у оваквом тренутку и стању политичког живота у Србији.

„Ми смо већ донели унапред неколико одлука: прво смо на Отаџбинској управи, пре годину дана када се причало о могућим ванредним изборима, одлучили нашем председнику странке др Војиславу Шешељу да може у кратком року донесе одлуку о бојкоту избора. Али ми не верујемо у искреност прозападног дела опозиције, када говори о бојкоту на овај начин зато што нас узрок учи да проучимо последицу. А које су последице: ко је то данас ко се залаже за бојкот и рушење Александра Вучића; које то данас који говори да се СРС продала СНС-у? Па, они који су створили СНС, који су је форсирали и који су за време СНС добијали максимално подршку и били функцеонери”, рекао је Миљан Дамјановић образлажући став радикала у вези могућег бојкота парламентарних избора у Србији.

А шта је даље, током ове дабате између народних посланика Мирослава Алексића и Миљана Дамњановића речено у овој емисији погледајте у видео клипу, па сами о свему донесите суд.