Прочитај ми чланак

Александар Вулин на додели признања „Човек године“

0

vulin objasnjava

БEOГРAД – Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин присуствоваће данас у Народном позоришту у Београду манифестациjи „Човек године“, на коjоj ће бити уручена признања коjа Mинистарство за рад додељуjе установама и изузетним поjединцима коjи раде у систему социjалне заштите.

Систем социjалне заштите jесте начин да држава заштити поjединце и породице од социjалних ризика са коjима се суочаваjу, али и да их, кад год jе то могуће, оспособи да у будућности сами брину за своjе потребе, наводи се у саопштењу Mинистарства за рад.

Tо значи да се квалитетан систем социjалне заштите суштински изражава у односу човека према човеку. Препознаjући важност тог односа Mинистарство за рад од прошле године наjбољима у свом систему додељуjе ова значаjна признања.

Награде се додељуjу у пет категориjа: запосленом у центру за социjални рад или органу старатељства, установи социjалне заштите за смештаj деце и младих, установи социjалне заштите за смештаj одраслих и стариjих лица, као и поjединцу коjи jе пре одласка у пензиjу био запослен у систему социjалне и породичне заштите и хранитељу, навело jе Mинистарство.

(Танјуг)