Прочитај ми чланак

Александар Вучић: Заслужили смо датум за почетак преговора са ЕУ

0

вучић(НСПМ)
Александар Вучић изјавио је данас, после разговора са министром одбране Пољске Томасом Сиемониаком,да би добијање датума за почетак преговора представљало заслужени резултат Владе Србије.

Министар одбране Србије Александар Вучић изјавио је данас, после разговора са министром одбране Пољске Томасом Сиемониаком, да је Србија охрабрена подршком Пољске и Европске уније (ЕУ) за проевропску политику коју води и да би добијање датума за почетак преговора представљало заслужени резултат Владе Србије.

Вучић и Сиемониак потписали су споразум о сарадњи у области одбране, који предвиђа и заједничко учешће у међународним мировним операцијама, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Вучић је истакао да су односи две земље традиционално добри и захвалио се на подршци коју Пољска пружа Србији у процесу европских интеграција.

Србија се залаже за јачање економске сарадње, обима робне размене и привлачење пољских инвеститора, нагласио је он. Сиемониак је истакао да Пољска пружа недвосмислену подршку наставку европских интеграција Србије и упутио позив Вучићу да посети Пољску.