Прочитај ми чланак

Александар Вучић за немачки „Велт”: Србија ће примити већи број избеглица

0

merkelvucic

Премијер Александар Вучић, поручио је данас, током сусрета са директором Канцеларије УНХЦР-а у Србији Хансом Фридрихом Шодером, да је Србија спремна за отворени дијалог са свим регионалним, европским и међународним партнерима о могућим решењима за мигрантску кризу.

Шодер је нагласио да је затварањем појединих граница помоћ УНХЦР још неопходнија и указао да је неопходно обезбедити већу европску солидарност, поготово у зимском периоду.

Како је наведено у саопштењу Владине канцеларије за сарадњу са медијима, Вучић је са Шодером разговарао о мигрантској кризи и помоћи УНХЦР-а Влади Србије у решавању тог проблема.

Премијер Вучић захвалио је на досадашњој помоћи УНХЦР-а и истакао да је сарадња била на високом нивоу.

Српски премијер је изразио наду да ће та сарадња и убудуће бити добра како би заједничким снагама изашли у сусрет потребама људи који долазе са Блиског Истока.

Шодер је рекао да УНХЦР подржава напоре српске владе у решавању кризе и да је променом ситуације у последњих пар дана, затварањем појединих граница, помоћ УНХЦР још неопходнија.

Он је додао да је у сарадњи са министром Вулином потребно обезбедити још објеката за привремени смештај и да је неопходно обезбедити већу европску солидарност, поготово у зимском периоду.

БЕОГРАД – Премијер Србије Александар Вучић каже да ће Србија, упркос сопственим проблемима, преузети већу одговорност и примити већи број избеглица, јер је то наша дужност.

Како пише немачки лист „Велт”, у репортажном тексту о избеглицама које преко Србије настоје да дођу до ЕУ, Србија и без избеглица има довољно својих проблема.

Економска ситуација је лоша, држава високо задужена а то, како наводи немачки лист, зна влада у Београду.

„Упркос томе, наша је дужност да помогнемо избеглицама”, каже Вучић за „Велт”.

„Преузећемо и већу одговорност и примити већи број избеглица”, рекао је српски премијер.

(Танјуг)