Прочитај ми чланак

Александар Шапић остаје градоначелник Београда

0

Скупштина града Београда није вечерас изгласала разрешење градоначелника Београда Александра Шапића јер за тај предлог није гласала већина од 110 одборника.

Председник изборне комисије Немања Јоксимовић рекао је да је од 110 одборника гласало 45 одборника, „за“ разрешење гласала су 44 одборника, а један је био против.

ФОТО: Н.С.

Предлог није усвојен, јер за разрешење није гласала већина од укупног броја одборника, додао је он.

Одборници опозиционих странака у Скупштини града Београда, на чији захтев је заказана данашња ванредна седница, износили су замерке на рад градоначелника Београда Александра Шапића, говорили су о ценама становања у главном граду, загађењу и захтеву да се смањи цена грејања за период када га није било због одлагања грејне сезоне.

Седница градског парламента сазвана је на захтев дела посланика опозиције у Скупштини града Београда, а дневни ред садржи и иницијативу да се разматра разрешење градоначелника Београда Александра Шапића.

Шапић не присуствује седници градског парламента.

Шефица одборничке групе Уједињени Мила Поповић оценила је да је Шапић изгубио сваки легитимитет да одлучује о главном граду, јер као неко ко је градио мимо закона не може да утиче на рад градске управе да реши проблем нелегалне градње и бахатих инвеститора