Прочитај ми чланак

Албанци пустили снимке из дрона: Обука на Копаонику и Пасуљанским ливадама!?

0

Тзв. косовски министар унутрашњих послова и директор тзв. Косовске полиције данас су поново оптужили званични Београд за умешаност у организацију напада који се догодио у Бањској 24. септембра. Сада су уједно медијима показали снимке из дрона, наводећи да су их запленили у Бањској, те да они то доказују, преноси Коха.

Џељаљ Свећља и Газменд Хоџа данас су се поново упутили ка јужном делу Косовске Митровице, где су одржали још једну конференцију за штампу поводом прошлонедељних дешавања у селу Бањска.

Свећља је казао да је напад на тзв. Косовску полицију који се догодио прошле недеље имао за циљ „анексију Севера Косова“.

Медијима су уједно представили фотографије наоружања, али и видео снимке из дронова, који су, како каже, „заплењени терористичкој групи“ и наводно доказују да су припреме за напад вршене у централној Србији.

„Данас ћемо детаљно видети не само терористички напад на Бањску већ и припреме ове групе у тренажним центрима Србије. У овој обуци су учествовали председник Србије Александар Вучић, министар одбране Србије Милош Вучевић и начелник Команде Копнене војске, Милан Мојсиловић. Вучић је покушао да сакрије чињеницу да је Србија умешана у организацију овог напада“, рекао је он, преноси Коха.

Свећља уједно тврди да су се вежбе одвијале на Копаонику, односно на имању у власништву Милана Радоичића.

Генерални директор тзв. Косовске полиције, Газменд Хоџа, на истој конференцији казао је да су након спроведених истражних радњи констатовали да је наоружана група која је 24. септембра напала тзв. Косовску полицију у Бањској, већ дуже време тренирала на територији Србије.

Тврди и да је наводно ова група вежбала у простору хотела Греј на Копаонику, који је у власништву Милана Радоичића, те уједно на највећем војном полигону у Србији – Пасуљанске ливаде.

Казао је и да им је Србија наводно ставила на располагање логистику и инфраструктуру за обуку.

„На основу достављених података, испоставља се да је центар терористичке групе био Копаонику, односно простор који је у власништву Милана Радоичића. Војне вежбе су одржане на једном од највећих војних полигона у Србији, најмање 4 дана пре напада на Бањску“, рекао је Хоџа на конференцији за новинаре, преноси Коха.

Овим поводом ће Министарство одбране Србије сутра одржати конференцију за медије.