Прочитај ми чланак

Активисти са блокаде пута добили прекршајне пријаве иако нису легитимисани

0

Активисти Грађанске акције Панчево и сарадници портала "Панчево сити" Љиљана и Бранислав Спасић добили су на кућну адресу прекршајне пријаве због тога што су били на месту где се одржавала блокада пута у том граду прошле суботе, иако их тада нико није легитимисао.

Љиљана Спасић је за агенцију Бета изјавила да су добили прекршајне пријаве у које су уредно били унети сви подаци, иако их нико није био легитимисао.„Ми смо дошли на протест да испратимо шта се дешава на блокади пута ка Београду, о чему смо се обавестили преко друштвених мрежа. Нико нас није легитимисао, нико није тражио никакве податке, нико од полицајаца нам није ни пришао. Уредно су унети сви подаци: од адресе, матичног броја, броја личне карте. Ми се питамо одакле им све то“, казала је Љиљана Спасић.

Љиљана Спасић, која је као и Бранислав члан Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) је додала да они не крију своје активности, али да је нечувено да се овакве ствари дешавају.

„Ми своје активности не кријемо, за разлику од њих. За разлику од њих, ми не носимо капуљаче“, казала је Љиљана Спасић.

Она је навела да им је прекршајни налог од Полицијске управе Панчево стигао јуче и да у њему пише да треба да плате казне од по 5.000 динара, јер су се 27. новембра у 14.00 сати, у Улици Моше Пијаде, „кретали и задржавали на коловозу“, што је супротно Закону о безбедности саобраћаја.

Љиљана Спасић је рекла да они неће платити те казне, већ ће захтевати да их саслуша прекршајни суд за тај „бесмислени прекршај“.