Прочитај ми чланак

АКТИВИСТИ „1од5милиона“ залепили налепнице на СНС одборе, полиција их легитимисала

0

Активисти #1од5милиона данас су излепили излоге Општинских одбора Српске Напредне Странке налепницама, након чега је интервенисала полиција.

Грађани који су учествовали у акцији, кажу да чим су почели са лепљењем, појавиле су се две особе које су их снимале, а на питање зашто то раде, побегли су.

Недуго након тога, грађане су легитимисали припадници МУП-а, који су на незаконит начин обрисали снимак догађа из приватног телефона.

Зашто полиција овако ефикасно не решава убиства и покушаје убистава опозиционих актера, новинара и грађана, питају се активисти?

Подсетимо, јуче на грађанским протестима #1од5милиона, организатори су представили перформанс под називом “Тунел лажи Александра Вучића”.

Преформанс протеста у тунелу био је лепљење верификованих лажи председника Александра Вучића на зид Теразијског тунела.

Неколико минута по одласку колоне из тунела, радницима ЈКП било је наређено да уклоне све налепнице из тунела и тиме униште доказе о лажима председника Вучића. Горан Весић, заменик градоначелника Београда, објавио је снимак у коме наводно учесници мирних протеста #1од5милиона нападају раника ЈКП, послате да заташкају доказе о лажима али и борби у којој грађани активно учествују већ три месеца.

Већ уобичајеном медијском пропагандом И таблоидима власт је својим спиновањем и манипулацијом изнела лажи о инциденту који се одиграо синоћ. Раднике ЈКП нису напали учесници мирних протеста нити је неко повређен. Овиме, власт је још једном доказала да у Србији нема демократије и да је спиновање у медијима уобичајена појава за припаднике актуелног режима.

Пропагандни режимски сајт “Истрага” лепи своје налепнице по аутобусима градског превоза, зашто је лепљење налепница протеста #1од5милиона на зиду већу проблем?

Зашто је Горану Весићу битније скидање налепница које описују диктатуру и насиље режима од тога да аутобуси градског превоза немају зимске гуме и тиме нарушавају безбедност хиљда грађана који користе њихове услуге?