Прочитај ми чланак

Ако медијски буде пожељно, Вучић ће ићи на полиграф

0

Уколико Александар Вучић, председник Србије и СНС, буде отишао на полиграф то неће бити јавно и све што о томе будемо сазнали сазнаћемо од њега.

Он је и иначе сваки дан на полиграфу на њему омиљеним медијима, и ако медијски буде пожељно да то уради то ће се и десити, кажу саговорници Данаса одговарајући на питање очекују ли да Вучић заиста оде на полиграф, можда чак и јавно.

Док Вучић чека да буде позван на детектор лажи како би „доказао“ да ухапшени вођа клана Вељка Беливука не говори истину да је врх државе с њим био у контакту, а чланови СНС против Вучића подносе и пријаве како би истина испливала на површину, поставља се питање да ли заиста треба очекивати да Вучић буде позван на детектор, па чак и да пред грађанима одговара на питања, будући да се више пута понудио да буде тестиран, сугеришући, чини се, да је детектор непобитан доказ да је неко крив или невин.

Професорка права у пензији Весна Ракић Водинелић за Данас каже да то ипак не треба очекивати.

– Не, то до сад није радио. Све што потиче од његових сазнања или обраде сазнања, до сад смо сазнавали само од њега – каже Ракић Водинелић.

Адвокат Божо Прелевић сматра да је наш председник сваки дан на полиграфу на њему омиљеним медијима.

– Гласачи о њему знају све осим онога што је битно. Знају да му је тешко, да неће одустати, да је бољи од свих претходних и свих будућих. Много се нервира али обећава бићемо најбољи и у региону најјачи. Медији су постали наш истиномер или полиграф али и наш живот у коме је основни задатак медија да направе будалама грађане јер монопол медија је кратак поводац око њиховог врата. Уколико медијски буде пожељно да се председник појави пред омиљеним полиграфистом, то ће се и десити, уколико не, видимо се следећом (не)згодом – наводи Прелевић за Данас.

Према његовим речима, полиграф је једноставан.

– Питање да ли је ваше име Александар – да. Јесте ли председник Србије – да. Боли ли вас за нас – дааа. Полиграфиста егзалтирано скаче од среће и даје му уз интонирање химне златну олимпијску медаљу из Токија за прескок трећине ријалити грађана са пируетом у облику слова Скаy на крају. Пензионери су у трансу јер председник није пао на лед, још је у ваздуху. Сваки пут кад он не падне они добију по 20 евра украдених од њихове деце. Живео морал, живео полиграф, живео председник, а највише живело 20 еврића да купе леба у немаштини у време благополиграфисања – сликовит је Прелевић.

А адвокат Владимир Гајић за наш лист одговара да Вучић из своје продавнице лажи може да изнесе било шта.

– Он из своје продавнице лажи може да изнесе било шта, па и тај полиграф у јавност. Веома лоше се брани, провидно, сам себе демантује, каже Гајић.

А професор Универзитета у Новом Саду Бојан Пајтић сматра да Вучић никада неће организовати јавни полиграф, јер то подразумева да би јавност чула питања која би му била постављена.

– Занимљиво је да он не позива да се полиграфском испитивању изложе Беливук и Миљковић, који помињу да су били у комуникацији са њим, што би било једино логично. Очигледно има проблем са ноторном чињеницом: настанак Беливуковог клана је био незамислив без логистичке подршке људи из СНС – указује Пајтић.

А лидер покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић каже да да ништа не може изненадити.

– Од политичког манипулатора, шефа јајиначког мафијашког клана, издајника и председника мафијашке организације СНС ја очекујем све и ништа ме не може изненадити. Сатерани у ћоше сопственим криминалом и злочинима за које га оптужују његови сарадници учиниће све да скине одговорност са себе. Али никакви полиграфи не могу сакрити истину да је цар го и да је крај његове владавине близу. Само да га Бог поживи здравог да може да буде ухапшен, процесуиран, осуђен и да му се одузме имовина покрадена од народа – поручује Ђорђевић.

Вучићеве и Стефановићеве активности

На званичном профилу Александра Вучића на Инстаграму јуче је постављен видео у коме он честитиа српским спортистима на постигнутим резултатима на Олимпијским играма у Токију, али потом наставља да говори о и еконосмким успесима у Србији под његовом влашћу. Министар одбране и смењени председник Београдског одбора СНС Небојша Стефановић и јуче је наставио са обављањем редовних активности. Он је обишао је Центар за обуку Копнене војске где је захвалио младима на добровољном служењу војног рока што су се одлучили за тај патриотски чин, док је припаднике јединица Војске Србије похвалио за изузетну увежбаност и обученост, саопштено је из МОД.