Прочитај ми чланак

АКО ЋУТИ ВЛАСТ Зашто не реагују опозиција и Патријаршија на Милов закон?

0

На суботњем протесту "1 од 5 милиона", демонстранти су гласно коментарисали и питали се зашто нико не спомиње тренутна дешавања у Црној Гори, Милов закон који директно угрожава СПЦ, хапшење представника Срба? Збуњено су запиткивали једни друге, али и малобројне представнике медија међу којима и извештача Србин.инфо.

„Током протеста „1 од 5 милиона“, на дан када је Мило и званично потписао Закон о слободи вероисповести, прилазили су ми грађани са бројним питањима која су се сводила на једно: Зашто нико не реагује на све ово што се дешава у Црној Гори? Ако ћути Вучић, зашто ћути готово цела опозиција, зашто Синод и Патријарх Иринеј не позову народ на литију? Зашто ни организатори протеста нису реч рекли у вези Миловог закона, зашто је протестна шетња организована од Филозофског факултета до РТС-а уместо до амбасаде Црне Горе? Зашто ни једном речју није дата подршка народу у Црној Гори у борби за православну веру, демократију и људска права? Одговарао сам им да ни сам не знам одговор“, рекао је Дејан Петар Златановић.

Било је и демонстраната који су током протеста „1 од 5 милиона“ прилазили и у камере говорили „Мило усташо“ (09:58 у видео прилогу доле) у жељи да ставе до знања да им је то најважнија тема, иако није било ни речи о дешавањима у Црној Гори, а код Председништва је народ скандирао „Вучић и Мило исто г..о“ .