Прочитај ми чланак

АКЦИЈА „Челични прстен“ на северу КиМ – вежба КФОР-а

0

Акција подразумева блокаду путних праваца, као и контролу возила и лица и полиција се налази на свим алтернативним прелазима. Вежба одржана у општини Драгаш и у њу је укључена Мултинационална западна борбена група" - саопшено је на званичној страници КФОР

ПОД плаштом наводне борбе против организованог криминала приштинске власти су активирале акцију „Челични прстен“. Акција подразумева блокаду путних праваца, као и контролу возила и лица и полиција се налази на свим алтернативним прелазима, пренели су поједини београдски медији.

Наводно је КПС повукла делове пограничних јединица са прелаза према Северној Македонији и Албанији и да ће припадници тих јединица бити распоређени на Северу Косова и Метохије. Они ће, наводно, имати само један задатак, а то је блокада алтернатнивних путева који воде из централне Србије ка северу Космета.

Према писању неких медија, акција доводи у везу чак и са тајним списковима „виђенијих Срба“, против којих се припремају оптужнице, аизвори блиски косовској полицији наводе и да постоје назнаке да ће спровести хапшење српских функционера са Косова.

Наводи се да косовска полиција примењује оперативни план „челичнипрстен“ у циљу застрашивања Срба, који подразумева блокаду путних праваца којима се грађани крећу, као и контролу возила и лица. 

СНАГЕ КФОР НА ВЕЖБИ У ДРАГАШУ

Снаге КФОР-а на Косову наставиле су данас са циклусом вежби како би, како се наводи, биле спремне за брзо деловање на територији целог Косова, а у циљу спречавања било каквих претњи које би могле да угрозе ту територију.

Данашња вежба се спроводи на југу Косова, где снаге КФОР очување безбедности окружења.

„Овај пут вежба је одржана у општини Драгаш и у њу је укључена Мултинационална западна борбена група“, саопшено је на званичној страници КФОР.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!