Прочитај ми чланак

Ахтисаријев план: Јудин (Дачићев) пољубац Путину

0

dacicjuda(Србин.инфо, фото: Двери)
Да ли ће Влада Србије у среду потписати погубни Ахтисарејев план и то представити као компромис и успех у односу на прву непристојну понуду из Брисела?

С обзиром на то да је нови састанак у седишту ЕУ уговорен на пречац, постоји велика опасности да премимијер Ивица Дачић погази дату реч Владимиру Путину и пристане на укидање државе Србије на Косову и Метохији.

У прилог овоме иде и изјава Хашима Тачија, који је истакао да је Приштина већ пристала на компромис прихватањем Ахтисаријевог плана. А план је заправо само другачије преформилисана прошлонедељна понуда Београду, с којом ћемо заправо пустити низ воду свој народ у јужној покрајини.

Због тога, у среду, 17. априла, врло лако може доћи до потписивања издаје. За сада је неизвесно да ли ће у Брисел отпутовати и први потпредседник Владе Александар Вучић, а да ли ће потписник, а самим тим и политчки Јуда постати премијер Ивица Дачић остаје да се види после новог састанка у седишту ЕУ.

Према речима Немање Шаровића, заменика председника Српске радикалне странке, прошлонедељно одбијање Владе да потпише ултиматум је било само одлагање капитулације за десет дана.

– Циљ је био да се добије на времену и да се власт покаже као патриотска. У прилог томе је служио и маневар у Војводини и финфирани сукоб са ДС. Ипак, онај ко изда Космет издаће и Војводину. Зато би требало очекивати да садашња власт прихвати још веће уступке ради имагинарног ЕУ датума – објашњава Шаровић за наш портал.

Из покрета Двери за „Србин.инфо“ кажу да ослушкују ситуацију заједно са Србима са севера Косова.

– У коардинацији са њима ћемо у среду ћемо у току дана да реагујемо и ако буде било потребно да се супроставимо свакој издаји Србије и комадању српске државе – поручују из Двери

(Србин.инфо, фото Двери)