Прочитај ми чланак

АГЕНЦИЈА ПОНОВО ПРОВЕРАВА да ли је градоначелник Радојичић прекршио закон

0

Агенција за борбу против корупције поново проверава да ли је градоначелник Београда Зоран Радојичић прекршио закон тако што је накнадно пријавио да поседује викендицу на Златибору, објавила је Мрежа за истраживање криминала и корупције (КРИК).

Поратал наводи да је Радојичић викендицу незаконито саградио током 2017. године.

Агенција је средином септембра 2018. почела да проверава да ли је Радојичић на време поднео извештај о имовини и приходима, односно да ли је пријавио да поседује викендицу на Златибору.

Поступак је покренут шест месеци пошто су новинари КРИК-а открили да је садашњи градоначелник Београда власник викендице коју је саградио без дозволе и није је пријавио Агенцији.

На питање новинара КРИК-а како је тај поступак окончан, како наводе, од Агенције је стигао одговор да је у току поновљени поступак и да је, у складу са законом, из њега искључена јавност.

Према подацима које је КРИК сакупио током истраживања, Радојичић је прекршио закон јер нелегалну викендицу није на време пријавио Агенцији.

Документација до које су дошли новинари КРИК-а показује да је Радојичић викендицу на Златибору сазидао током 2017. године док је био директор дечје клинике Тиршова. Био је дужан да је пријави Агенцији до краја јануара 2018. године, међутим, он то ње учинио – пријавио ју је тек пошто је постао градоначелник средином прошле године.

КРИК наводи да је агенција ретроактивно мењала Радојичићеве податке.

„Пошто су новинари КРИК-а послали питања Агенцији у вези са Радојичићевим станом и земљом који се нису видели у његовим имовинским картонима, та институција их је ретроактивно додавала – не дајући јавности никакво образложење за такав потез“, пипе на сајту КРИК-а.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!