Прочитај ми чланак

Адвокат Тодорић: Држава признала да је полицију водио нарко картел!

0

"Држава је признала да је полицију барем шест година водио нарко картел", написао је на Твитеру адвокат Владимир Тодорић.

У изјави за direktno.rs Тодорић поткрепљује своје тврдње чињеницама, па наводи да су људи који се сада терете од Тужилаштва на више начина умешани у убиства која су извршила лица која припадају тзв. Беливуковој групи.

– Та иста држава тврди да су они део нарко-клана којим се руководи из Црне Горе, што је све тачно, само што је постојао неко и пре Беливука, који је убијен, па га је Беливук наследио. Такође, било је људи у Жандармерији, Кабинету министра, а Владимир Ђукановић говори да је то био и сам министар – каже Тодорић.

Он сматра да држава јавности дугује неке одговоре.

– Да ли је нарко-картел заиста руководио полицијом од 2014. до 2019. године, и да ли су људи постављени од тог картела и даље присутни у полицији, да ли раде као инспектори? Не само по Београду, него по свим станицама полиције у Србији, јер говоримо о једном јако дугом периоду – закључује Тодорић.

Подсетимо, јуче је ухапшена бивша државна секретарка МУП-а, Дијана Хркаловић, која се сумњичи да је учествовала у уклањању доказа везаних за „убиство на шинама“, Властимира Милошевића. За убиство је најпре ухапшен, па ослобођен, управо Вељко Беливук, који је током саслушања признао да је обављао услуге за режим Александра Вучића.

Хапшење Михаиловићеве долази као кулминација досадашњих оптужби функционера владајуће коалиције да су Небојша Стефановић и његови људи у МУП-у учествовали у завери против Александра Вучића.