Прочитај ми чланак

Адвокат Срђана Нога: „Паинтбалл“ пушка и балони нису претња уставном уређењу

0

Адвокат Виктор Гостиљац, бранилац Срђана Нога, саопштио је поводом привођења његовог клијента због сумње да је позивао на насилну промену уставног поретка да се не може говорити о кривичном делу "Позивање на насилну промену уставног уређења", као и да би била јако лоша порука "уколико би се различити облици политичког деловања и изражавања става квалификовало као угрожавање државног поретка".

„Уколико би се једна ‘паинтбалл’ пушка и балони напуњени бојом сматрали озбиљном претњом по уставно уређење, онда је боље да се запитамо о стабилности таквог уставног уређења. Радње Срђана Нога се у кривичноправном смислу не могу тако посматрати. Верујем да ће, након што Ного буде дао своју прву изјаву, Тужилаштво одустати од ове квалификације и од кривичног гоњења“, каже се у саопштењу.

У супротном, како се наводи, „имали бисмо једну нову и опасну појаву да би у условима у којима се одвија политички живот у Србији, чија је карактеристика и оштрији говор у јавном простору, многи учесници политичког живота дошли под удар овог члана закона, што свакако не би било добро“.