Прочитај ми чланак

„1 ОД 5 МИЛИОНА“ Вучићу: Доста спина, објави имена осумњичених за паљење књиге!

0

Покрет „1 од 5 милиона“ поручио је председнику државе Александру Вучићи да је доста спинова и затражио да се објаве имена, презимена и фотографије осумњичених за паљење књиге Горана Весића.

У саопштењу се наводи да јавност мора бити упозната са тачним чињеницама и на основу чега се тврди ко су ти људи, када је једини снимак паљења онај на коме се виде патике.

Додаје се да спин у медијим да су „нека лица“ осумњичена говоре да постоје докази ко су они и да зато треба приказати јавности њихове фотографије и доказе да су они палили, под условом да ти докази нису у виду „патика“ и „фармерица“ које се на снимку виде.

Управо такве изјаве, чији је спин једини циљ, таргетирају појединице и стварају атмосферу у друштву да неко себи даје за право да друге вређа или удара металном шипком у главу, поручили су из „1 од 5 милиона“.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је полиција пронашла тројицу осумњичених за паљење књиге заменика градоначелника Београда Горана Весића, а да се за четвртим трага.