Прочитај ми чланак

1 од 5 милиона: Брнабић и профитери да врате паре људима који су купили кућне тест

0

Покрет Један од пет милиона оценио је данас да је пуштање у продају па затим повлачење кућних тестова на корона вирус показатељ да Србијом управљају „корона профитери“, који чак и „несрећу узроковану епидемијом користе за пљачкање народа“.

Тај покрет је подсетио да се премијерка чудила на телевизији како су се кућни тестови уопште и нашли у државним апотекама без одобрења Агенције за лекове, и упитао зашто је онда чланица Кризног штаба пре само три дана хвалила те тестове као поуздане ако већ нису добили одобрење те агенције.

„Како су се тестови нашли у државним апотекама ако немају одобрење, и ко онда лаже – директорка Апотеке Београд Јасминка Бјелетић која је недавно изјавила да су тестове наручили од добављача, и то са решењем Агенције, или Ви? Напослетку, како је могуће да су ваши таблоиди хорски рекламирали ове тестове, а да Ви, министар Лончар и ваши партнери нисте имали никакве везе са тим?“, упитао је тај покрет премијерку.

Покрет је оценио да је на тај начин неко покушао да опљачка народ који је на удару короне.

„Болесним људима који не могу да издрже вишесатно чекање испред амбуланти, подвалили сте кућне тестове који заправо нису за кућну употребу. Истовремено сте драстично подигли цену ПЦР тестова. Профитирате на рачун болесних људи, исто као што сте радили на почетку епидемије када сте маске које данас могу да се купе и за четири динара по комаду тада наплаћивали тридесетоструко више“, додаје се у саопштењу.