Прочитај ми чланак

Шутановац под истрагом, пријава против Павличића одбачена

0

Шутановцу прети пет година затвора!
Агенција за борбу против корупције је поднела Првом тужилаштву у Београду кривичну пријаву против бившег министра одбране Драгана Шутановца! Потпредседник Демократске странке и новопечени неимар није пријавио сву своју имовину и због тога му прети казна затвора од шест месеци до пет година!

Агенција за борбу против корупције је утврдила да бивши министар није пријавио да су он и његова супруга стекли власништво над по 1/10 идеалног дела стана од 63 квадратна метра у Скерлићевој 20, на Врачару. Сумња се да је, тиме што није пријавио имовину, извршио кривично дело из члана 72. Закона о Агенцији. До тога да је Шутановац затајио део своје имовине, Агенција је дошла на основу података које је прикупила од Републичког геодетског завода и Првог основног суда у Београду и упоредила их са званичном имовинском картом коју је функционер демократа поднео 31. јануара 2012. године. У том извештају стоји да Шутановац поседује само трећину петособне куће од 157,5 квадрата, као и трећину њиве од 3,5 хектара, које је стекао наследством, и нигде се не помиње удео у вили која ниче код храма Светог Саве.

Међутим, портал „пиштаљка“ је открио да је Шутановац са супругом Маријом и још девет инвеститора прошле године купио плац за 1,5 милиона евра на Врачару, на ком се гради луксузна зграда од 3.700 квадрата. Део тог плаца од два ара, како су медији писали, у катастру је заведен као „пашњак прве класе“, а поред брачног пара Шутановац, међу инвеститорима су и фудбалер Немања Видић, као и Миа, ћерка бизнисмена Жарка Зечевића. Шутановац је тада потврдио да учествује у градњи у Скерлићевој, а јуче није желео да коментарише кривичну пријаву, али је обећао да ће сарађивати с надлежним органима.

– Кад добијем пријаву, даћу коментар и сарађиваћу у сваком погледу с надлежним државним органима – поручио је Шутановац за „Ало!“.

Адвокат Миленко Цвијовић је за наш лист објаснио да функционера за ког се утврди да је поднео лажне податке чека затворска казна.

– Функционера који не пријави имовину или да лажне податке чека затворска казна од шест месеци до пет година – објашњава за „Ало!“ Цвијовић.

 

Пријава против Павличића одбачена!
Агенција за борбу против корупције зимус је поднела Тужилаштву за организовани криминал кривичну пријаву против градоначелника Новог Сада Игора Павличића и чланова Градског већа због основане сумње да су злоупотребили положај и овлашћења и тиме нанели вишемилионску штету Новом Саду, предузећу АТП „Војводина“ и Илији Девићу, купцу и већинском власнику друштвеног дела тог предузећа, као и мањинским акционарима. Више јавно тужилаштво у Новом Саду је ову кривичну пријаву одбацило.

 

(Ало)