Прочитај ми чланак

Срамота: После шамара братској Белорусији, Србија се придружила ЕУ санкцијама против Сирије!

0

Србија се налази у групи земаља који су се придружиле новим санкцијама које је ЕУ увела Сирији, саопштено је из Европске комисије.

 

Србија, Црна Гора, Македонија, Албанија, Исланд и Молдавија, које се налазе у различитим фазама процеса приступања ЕУ, придружиле су се одлуци Европског савета од 25. јуна да се прошири списак правних и физичких лица из Сирије на црној листи ЕУ, наведено је у саопштењу.

 

На спровођење ових санкција обавезале су се и Лихтенштајн и Норвешка, које нису чланице ЕУ, али су део Европске економске зоне.

 

Комисија поздравља овај корак као доказ привржености европским вредностима, каже се у саопштењу.

 

Овај потез одлазеће Владе у Србији је нова брука после одлуке да уведемо санкције и братској Белорусији, која је у великој меро помагала СР Југославију деведесетих година прошлог века, када смо ми били под санкцијама.

 

Председник Томислав Николић и нова Влада би морале да у најскоријем року укину ове срамне одлуке и покажу да смо пријатељи државама које нису признале независност лажне шиптарске државе Косово. У противном, нова Влада само ће да потврди да Србија није држава већ колонија.

 

С. С.