Прочитај ми чланак

СРАМОТА: Лекић неће доводити у питање признање Косова

0

Лидер Демократског фронта Миодраг Лекић одбацио је могућност да би тај политички савез, у случају да освоји власт на парламентарним изборима 14. октобра, довео у питање одлуку Владе Мила Ђукановића о признавању независности Косова.

„Међународно право не познаје категорију поништавања одлука претходних влада о признању држава“, казао је Лекић у интервјуу “Вијестима”.

Он је додао да већинска црногорска јавност није задовољна како је одлуку о признавању Косова донијела домаћа власт, без елементарног консултовања воље грађана.

„Црногорска власт је или сервилно извршила добијене налоге са стране или пројектовала да ће са признањем Косова добити неку награду, рецимо у виду неког међународног попуста за корупционашко мафијашке реалности у Црној Гори”, рекао је Лекић и додао да ДФ намјерава да интензивно сарађујемо са међународним фактором, али не на бази сервилности или страха уцијењих личности.

„Сада се домаће лицемјерство наставља и овом причом о неприхватању косовског амбасадора због наводно тешког положаја црногорске мањине на Косову“, рекао је Лекић.

 

( Вијести )