Прочитај ми чланак

Почетак краха ДС: Пропала због подела, има 18 одсто подршке

0

Крах Демократске странке и поделе унутар ње догодиле су се после губитка власти и откривањем афера које се везују за поједине чланове демократа.

Наиме, последње истраживања маркетиншких агенција показују да би, уколико би се данас одржали парламентарни избори, ДС би могла да рачуна на подршку од 18 одсто испитаних бирача.

На пад рејтинга ДС утицале су губитак избора, несугласице унутар странке, али и збуњеност гласача те странке ко ће бити нови лидер демократа, да ли Борис Тадић или Драган Ђилас.

Међутим, ово није завршетак пада популарности ДС, јер ће према оцени стручне јавности већи губитак доживети после Изборне скупштине, али и уколико власт у Београду буде промењена где на челу главног града не би више био Драган Ђилас.

Процене су да би та странке следећу годину могла да дочека на трећем или четвртом месту по подршци.

Према истраживањима, Српска напредна странка убедљиво је прва са 34 одсто подршке грађана, док је после демократа који сада имају 18 одсто, на трећем месту је Социјалистичка партија Србије са подршком од 15 одсто, али и могућност да свој биланс додатно поправе после окончања сукоба у ДС.

На четвртом месту налази се Демократска странка Србије која би могла да рачуна на седам одсто подршке, али такође да се нада напредовању, као и Уједињени региони Србије који су на петом месту са шест одсто. Двери према истраживању имају исто гласовао као и УРС, а Либерално-демократска партија има пет одсто подршке и заузима седмо место.

 

(Правда)