Прочитај ми чланак

Мркоњић следећи за хапшење ?

0

Београд -На јучерашњем саслушању у полицији Зоран Дробњак, директор Путева Србије, оптужио је и једног садашњег министра за саучесништво са Дулићем у незаконитом издавању дозвола за постављавање оптичких каблова. Ову информацију је потврдило више одлично обавештених извора из полиције И тужилаштва. Дробњак је на саслушању потврдио све оптужбе против Дулића и рекао да је у ову аферу умешан још један министер.

Иако се нигде не наводи име тог министра јасно је као дан да је у бившој и садашњој влади био само један министер који је био задужен за коридор 10. Уз то он је био и одличан друг са Дулићем иако нису у исто странци. За обавештене доста, а за оне којима још увек није јасно треба рећи да је реч о министру који воли мајице са крокодилима.

Специјално тужилаштво за организовани криминал је више месеци водило опсежну истрагу и дошло до веома озбиљних доказа против бившег министра Оливера Дулића. Он је усумњичен да је умешан у милионске малверзације приликом издавања дозвола словеначким фирмама Нуба инвест за постављање оптичких каблова на Коридору!

Наиме, приликом издавања осам дозволасловеначкој фирми Нуба инвес дошло је до кршења закона о планирању и изградњи. Постоји сумња да су три висока функционера извршила злоуптребу службеног положаја, рекао је специјални тужилац Миљко Радисављевић.

Према писању редакције Инфор на основу високог извора Дулић и његови саучесници су узели милионски митокако би словеначка фирма добила дозволе за постављање оптиичког кабла преко реда.

Тужилац је рекао да је незаконитим одобравањем дозвола Нуби омогућено да пре конкуренције почне да убира огроман профит.

– У „Случај Дулић“ биле су укључене хрватска, мађарска и словеначка полиција, тако да није искључена да неке високе личности буду ухапшене и у овим земљама.

– Против Дулића се воде и истраге због ненаменског трошења новца кроз акцију „чишћење Србије“ када су Блиц и још пар редакција „очистиле“ скоро пола милиона евра. Према тврдњи извора из полиције Дулић је био један од најбахатијих министара у историји Србије.

Како Прес сазнаје – Зоран Дробњак, директор ЈП „Путеви Србије“, повезао је у исказу пред специјалним тужиоцем министра за саобраћај Милутина Мркоњића са спорним издавањем дозвола за постављање оптичких каблова на релацији Батровци-Београд словеначкој компанији „Нуба инвест“.

Наш извор тврди да је Дробњак изјавио да је он био принуђен да потпише друго решење о давању сагласности словеначкој фирми.

 

(Правда, Прес)