Прочитај ми чланак

Лицемерје Теофила Панчића и другосрбијанског медијског клана

0

После само месец дана након што је председника Србије и потпредседника Владе у једној ТВ емисији назвао фашистима, пионир антисрпског новинарства Теофил (Теофоб) Панчић нашао се увређеним што га је шеф прес службе Томислава Николића окарактерисала као „ходајућу гомилу комплекса“.

Наравно, то је од редакције „Времена“ (добро плаћеног недељника из иностранства) окарактерисано као напад и претња, али када Панчић без икакве кочнице вређа и напада државне институције и цркву, то је ваљда слобода говора. Зашто другосрбијанском медијском клану онда смета слобода
говора Николићеве сараднице?

С. Суботичанин

 

Шефица прес службе Томислава Николића (вређала) Теофила
Станислава Пак, шефица прес службе председника Србије објавила је на свом налогу на Твитеру увредљив коментар на рачун Теофила Панчића, колумнисте недељника „Време“.

Тим поводом огласила се и редакција „Времена“ која такав начин говора оцењује као неприхватљив.

Станислава Пак је 18. октобра на свом налогу на Твитеру, где има профил под именом „Саса“ (@стаса2612), окачила пост у којем на непримерен начин говори о Панчићу.

Овај њен пост објављен је истог дана када и Панчићев текст у „Времену“ у којем критикује Томислава Николића.

„Е моја Србијо, јадни смо ми када право на јавну рећ има ходајућа/седећа гомила комплекса под називом Теофил Панчић…“, написала је Пакова.

 
У реакцији на овај коментар, редакција недељника Време саопштила је да оштро осуђује овакав облик комуникације као апсолутно неприхватљив.

„Реч је о покушају застрашивања и нападу на достигнуте стандарде слободе јавног изражавања. Недопустиво да такав језик и начин комуникације долазе из кабинета председника Србије, од службенице чији је посао одржавања службене комуникације између председника и медија.

Сматрамо и да је овај покушај ад хоминем дисквалификације опасан јер позива на линч нашег аутора који је већ био жртва физичког напада двојице екстремиста. Поносни смо на то што више од две деценије негујемо слободу мишљења и на страницама „Времена“ дајемо простор за широк распон различитих ставова, а тако ћемо и да наставимо. „, саопштило је „Време“.

 

(Србин.инфо, Блиц, Време)