Прочитај ми чланак

Зову га Хуља – Вучић подло напао мајку којој су отели троје деце

0

Вучић се огласио о случају мајке из Новог Сада којој су одузели децу

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да не не зна све детаље о случају мајке из Новог Сада којој је Центар за социјални рад одузео децу, али да не жели да излази у јавност са закључцима док се све не провери.

Он је новинарима у Инђији, на питање о најављеном протесту испред Председништва поводом тог случаја, рекао да се заинтересовао када је видео мајку и да је увек на страни мајке и жена, јер верује да нико боље од мајке не може да заштити интересе своје деце.

„А онда када сам видео услове и када су људи из Центра за социјални рад изашли у јавност, када сам видео услове у којима деца живе, онда од неке врсте туге и тешке емоције сам као обичан човек, као обичан грађанин почео да осећам како неко на такав начин третира децу и где та деца морају да живе. На крају сам себи рекао, нека раде институције на најбољи начин свој посао, јер имам пуно поверење у људе у Центрима за социјални рад који раде један ужасно тежак посао“, рекао је Вучић.

Како је додао ту није реч само о професионалцима већ о људима који сваког дана морају да се суоче не само туђим, већ и својим сузама, да решавају најтеже проблеме, али да они морају у складу са законом и у складу са интересима и породице и друштвене заједнице да доносе тешка решења.

„Ако су они донели одлуку да се некоме одузме старатељство због ужасних услова у којима деца живе, мени се поставља питање, а зашто би, ако то није тако, иначе донели такву одлуку? Због тога што је неко луд па воли да ради нешто против неке мајке, скоро сам сигуран да није, али ја верујем да ће надлежне институције, још једном проверити све податке, још једном измерити своју одлуку“, рекао је он.

Он је рекао и да се јавност увек пре позива на друштвене мреже него на институције.

„Уместо да послушамо и људе који тешке одлуке морају да донесу“, рекао је он и додао да никада не би журио са закључцима и да то није карактеристика његовог иступања.