Прочитај ми чланак

Кoштуница: За западне силе, Србија је још сувише велика и сувише јединствена

0

Добар устав је брана дезинтеграцији државе. Добар устав чува на окупу државу. То важи посебно за Србију која је очигледно према мерилима и интересима западних сила још увек сувише велика и сувише јединствена – рекао је први човек ДСС Војислав Коштуница, на прослави 20 година од оснивања те партије.

    – Преамбула Устава да је Косово саставни део Србије не само са историјског становишта и унутрашњег права, већ и са становишта међународног права, природно је довела до негативних реакција на Западу. Тако је Међународна кризна група одмах  оценила да је „циљ новог устава да покаже непријатељски став према независности Косова и да створи нове правне баријере за независност Косова“. Да, то јесте био наш циљ – да створимо правне баријере независности Косова, да створимо правне баријере правном насиљу и безакоњу – истакао је лидер ДСС.

    Политичка неутралност Србије значи да је апсолутно у интересу Србије, како политичком тако и економском, да не буде члан ЕУ, али да са ЕУ и њеним члановима, као и свим државама може и треба активно, пре свега економски да сарађује у складу са својим интересима.

    – Верујем да смо у Србији дубоко засејали добро семе политичке неутралности земље и да ће то семе када у право време сазри донети добар плод и  истинску добробит Србији – рекао је Коштуница.